BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday

Sambal Tempoyak



Alhamdulillah, bertambah balik stok tempoyak dalam petiais yang dah kehabisan tempohari.

Setelah ambik masa sejam lebih jugak le duk 'perisi' ulas-ulas durian yang beli weekend ari tu, akhirnya dapat le stok tempoyak dua balang besar. Saya dah siap2 split-kan satu botol untuk bekalan anak bujang bawak balik ke hostel minggu depan...hehe

Nampaknya... makin 'menambah' le makan nasi dengan adanya balik bekalan sambal tempoyak ni... azam nak diet tinggal angan-angan je la.... :)

6 comments:

ain said...

sy belum pernah try mkn tempoyak tp bila bc n3 akak tiba2 terliur pulak!

fzi said...

Ohh kalu belum penah try baik try ain... kalau ada hari2 kita tak lalu makan tu, InsyaAllah jadi lalu dan berselera sekali kalau ada sambal tempoyak ni... :p

blogresipi said...

Sambal tempoyak memang best ler kak Fzi.. anak akak pun bawak pegi asrama ke? canggih ler.. hehheh

fzi said...

haha... yang sulung laki tu request nak bawak nyer Ijan... yang no.2 pompuan refuse takut bau satu dewan makan...hihi

cikmanggis said...

sambal tempoyak pekena dgn petai..fuh!!bleh pengsan!..hehe

fzi said...

betul sangat tu cikmanggis... tu yang bahaya kalu hidang sambal tempoyak hari2... silap2 haribulan..kang tak pasal2...hihi

Menu A - Z