BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday

Pengat Pise La Pulok...

Lepas post pasal pengat ubi stelo hari tu, kali ni nak tunjuk pengat pise la pulok...heheh

Saya semalam gi pasar ngan cik abang pagi-pagi lagi.... bukan apa, dah acap kali pegi kul 9 lebih, ikan pun tinggal yang belen-belen je....Tak boleh jadi nih! So lepas antar anak masuk kerja untuk shif pagi kul 8, terus masuk parking dalam pasar. Lepas selamat beli lauk-lauk sume baru ingat nak ke Restoran Salam Sentosa, breakfast... :)

Dah habih beli lauk, kami pun terus menuju ke keta. Masa melintas depan orang jual pisang, terpandang pisang abu cantik2 belaka. Hah apa lagi.... papa terus angkat kening bagi isyarat, suh beli pisang.

So makan pengat pise la kami kemaghing untuk menu petang......hehe



***resepi pengat pise seghupo dengan pengat ubi stelo tu deh... :))


Menu A - Z