BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Botol isi rempah

Sesi selingan je ni, takde tunjuk menu masak2 kali ni, just nak tayang botol isi rempah yang baru beberapa menjak diguna-pakai kat dapur.

Ceritanya bermula masa kitaorang ke Tesco, Rawang satu hari tu.  Beli la air buah dalam botol yang diimpot dari Timur Tengah tu... konon nak ambik rasa... Lepas habis minum, lamerrr saya duk belek2 botol kecik yang cantik tu... 

"Ishk cantik le pulak botol ni...."

....habis je sebut ayat tu, terus terbayang seterusnya yakin nak buat apa dengan botol2 tu sume... Jadi cepat2 masukkan dalam beg tangan *hand-bag saya besar... boleh isi macam2 benda... hehe*.... alhamdulillah selamat bawak balik rumah.

~~~~~~~~
Maka.... ini le hasilnya.... dapat le isi 3 jenis rempah buat permulaan... nanti InsyaAllah bila2 nanti ke Tesco, boley cari lagi 3, len kali pulak lagi 3, pastu bla...bla...bla... sampai le cukup nak isi sume rempah2 yang ada kat dapur saya tu... heheheh


Menu A - Z