BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Botol isi rempah

Sesi selingan je ni, takde tunjuk menu masak2 kali ni, just nak tayang botol isi rempah yang baru beberapa menjak diguna-pakai kat dapur.

Ceritanya bermula masa kitaorang ke Tesco, Rawang satu hari tu.  Beli la air buah dalam botol yang diimpot dari Timur Tengah tu... konon nak ambik rasa... Lepas habis minum, lamerrr saya duk belek2 botol kecik yang cantik tu... 

"Ishk cantik le pulak botol ni...."

....habis je sebut ayat tu, terus terbayang seterusnya yakin nak buat apa dengan botol2 tu sume... Jadi cepat2 masukkan dalam beg tangan *hand-bag saya besar... boleh isi macam2 benda... hehe*.... alhamdulillah selamat bawak balik rumah.

~~~~~~~~
Maka.... ini le hasilnya.... dapat le isi 3 jenis rempah buat permulaan... nanti InsyaAllah bila2 nanti ke Tesco, boley cari lagi 3, len kali pulak lagi 3, pastu bla...bla...bla... sampai le cukup nak isi sume rempah2 yang ada kat dapur saya tu... heheheh


10 comments:

Peri PiA said...

salam acik ;)

setuju guna semula botol comel ni:)

Melor said...

hai hobi sama nampak. melor pun isi rempah kat dalam botol tapi botol jem kira botol tu menarik gak la . dok kumpul ambik masa sbb cik abg sorang yg mkn jem tu lambat abis.

sue said...

Salam..
Kreatif..tapi mmg lawo pun botol tu..Kena ja letak rempah dalam tu...
Kalo byk lagi cantik.

sweets said...

comel la kak botol ni...sesuaii buh rempah...

moklong said...

bagusnya bila tau mcm mn nk kitar semula. lg pun x rugi mmg cantik pun botol tu.

fzi said...

Wsalam Pia... itu ler, makcik sayang nak buang... bila boh rempah, just nice.. :)

fzi said...

Melor...
Ooo...sama le kita ek, orite sama2 berkongsi hobi.. :)
Akak memang tu ler keje nya, suka kumpul botol comel... paling sayang botong horlick..ada akak keep dalam berbagai saiz...cantik tudung dia kaler biru... seragam je nampak sume.. :)

fzi said...

Sweet...
Memang comel... elok2 je nampak bila dah masuk rempah... akak nak kumpul boley boh sume rempah nnt...hihi

fzi said...

Wsalam sue...
Alhamdulillah boley tahan lawo botol2 tu... besar tak besar mana, kecik pun takde kecik sangat just nice masuk rempah dalam RM1 - RM2 setiap satu... :)

fzi said...

ina/moklong...
... elok kita guna-pakai barang2 yang still boleh guna... tapi mesti make sure cantik le ina, baru sedap mata memandang... sronok je masak...hihi

Menu A - Z