BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday

Jus Pegaga...

Weekend... ada laa peluang mesin pegaga untuk papa...
Weekdays... time papa balik dari ofis, tanah dah gelap dah... masih boleh mesin tapi selalunya dah terlupa pasal pegaga sebab duk sibuk prepare dinner..

Dari banyak info yang didengar, jus pegaga amat baik untuk kesihatan kita. Pakat2 kita amalkan apa2 yang baik, sambil merawat kesihatan diri...
Boleh baca info pasal kebaikan jus pegaga dekat SINI...
Saya selalu buat jus pegaga ini lepas jogging...pernah citer kat SINI

Rasa? Rasanya boleh tahan, ada iras2 rasa cam air tebu sikit...hehe




pstttt.... bersemangat nak teruskan amalan menu gaya hidup sihat... tu yang post citer pasal jus pegaga yang kitaorang dah amalkan minum sejak dulu.. alhamdulillah

8 comments:

sot said...

Elok di amalkan. Rasanya boleh tahan. Kiranya health drink. Semoga Allah sembuhkan penyakit dalam badan dan kekalkan nikmat kesihatan.

sue said...

Jus pegaga mmg bagus..Dulu masa duk kg..hari2 bland pegaga buat jus..
Pegaga + susu skit..sedap...

she-G said...

makan ulam dicicah dgn budu je..ikan bakar..air kot tak leh telan jerr :) sedap eh kak???
sini kena bali tu y sayang kalo bazirkan..lain la kt kampung..blkg umah jee..
pegaga=tambah susu badan...meriah kak!!!!

fzi said...

Tuan sot..
Hargai nikmat kesihatan... rajin2 kita amalkan gaya hidup sihat k pa... pasni kena banyakkan sayur tiap hari, kurangkan santan, kurangkan gula.. InsyaAllah kurang mudharat... :)

fzi said...

Sue...
Ooo tambah boh susu sedap ek? Ok lah nnt akak nak terai lah pasni... sure lagi best tuh...
Sue, boleh je tanam pegaga dalam pasu... sue cari pasu bulat yang saiz besar tapi rendah..sesuai untuk tanam sayur dan ulam..

fzi said...

she...
haha... InsyaAllah boleh telan jusnya she... terai le dulu.. tak terai tak tau...rasa dia best nak sama cam air tebu gitu...hihi

She, tanam je pegaga sepasu dua.. senang time nak makan ulam, pi petik2 je.. pegaga mudah biak..
Pasal fakta she yang last tu, betul... akak pun ada dengar citer.. :)

Peri PiA said...

salam acik :)

wah memang bgs jus pegaga ni,bestnya kalao blh tanam sendiri

fzi said...

Wsalam Pia...
Boleh terai tanam pia... kejap je biak.. :)

Menu A - Z