BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday

Jom Makan Nasi Berlauk dan Pulut Pagi



Nasi belauk lagi lah pagi ni....

Semalam saya masak gulai ikan aya seekor je....tapi dah tau mesti berlebih sebab kami minggu ini ada 3 orang je kat rumah....anak2 yang dua lagi tu tak balik. Jadi bila dah ada 3 ketul lagi ikan gulai tu dah set siap2 pagi ni boleh la buat nasi belauk.

Tup2 papa ajak keluar riadah keliling taman perumahan, merentas lereng2 bukit nih.... dah elok2 keluar peluh tuh, balik2 umah breakfast nasi belauk pulak...lepas tu makan pulak pulut pagi yang lebih buat tempohari(saya simpan dalam freezer dan kukus balik pagi ni).... sudahnya kenyang macam lepas makan tengahari pulak....
heavy breakfast punya pasal....hehe


***nota:

Gulai ikan ni lagi sedap kalu yang buat semalam, makan pagi ni....lagi lebih terasa asam garamnya.... orang kelate kata 'berpalut'.... :)

Selain dari gulai ikan tongkol, sedap juga makan nasi belauk ni berlaukkan Gulai Ikan Masin.


3 comments:

blogresipi said...

Mule2 tgk nasik belauk daun pisang tu ingat akak beli kat kedai mane... homemade rupenye... kreatip mkn atas daun pisang... sedap la kalo dpt sebungkus nie.. dolu kalo pg2 ujg minggu selalu pegi kedai tepi masjid besar kubang kerian cari nasikbelauk... macam2 lauk ade... puas hati memilih.hehehe

sot said...

Papa tambah 3x he he...thank you my dear.

fzi said...

Ijan,
makan atah daun pisang tu nak bagi ada feel makan nasi belauk yang beli bukuh pagi2 tuh...hehe
akak kadang malas nak keluar cari breakfast kat luar, tu yang selalu wat nasi belauk...senang.. gulai dan sambal lada dah ada tinggal lagi tanak nasik je... :)


Papa,
sama-sama kasih... :)

Menu A - Z