BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Pisang Goreng Tabur Gula


Menu kueh yang satu ini betul2 sempoi... tapi dalam sempoi2 pon sempat buat 3 kali dalam dua hari weekend sebab ada permintaan ulangan dari kalangan penduduk...hehe

Tak tau apa sebenarnya nama bagi pisang yang digoreng versi kosong ni, goreng tanpa tepung dalam planta atau minyak yang sedikit. Masa nak hidang, taburkan sedikit gula bagi sempurnakan rasa. Rasa masin2 planta dah ada, so kombain pulak lah dengan rasa manisnya gula... :)


Menu ini popular di zaman saya kecik2 dulu.... boleh buat tak kira masa samada untuk side-kick breakfast *wat saing ngan bihun goreng*, minum petang atau pun untuk supper kul 10 @ 11 malam.... :) Pekena pulak dengan kopi 3 in one tu satu mug sorang....fuhhh.....itu yang tengok2 sekejap je dua sikat pisang Abu hilang dari pandangan.....hehe


Menu A - Z