BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday

Kiriman Dari Zalieda


"Ini Fzi ke? "

"
Hmmm...iya...dari Nation Wide ke?", Saya terus meneka bila tengok nombor yang tak berapa familiar tertera kat skrin talipon.

"Ya, ya betul... cik pukul berapa ada rumah.... mau antar barang... sebelum pukul 11.00 boleh?"

"Ok boleh..... nanti akak tunggu, tapi encik tolong hon kuat2 sikit ya, loceng kat gate rosak... "Saya siap2 pesan suh bunyikan hon kuat2 sebab dah miss first delivery sebelum raya cina hari tu. Kesian terpaksa diaorang datang antar lagi sekali.... soriiiii.....


Alhamdulillah hari ini dapat kiriman istimewa dari Zalieda yang tinggal kat Muar, Johor. Kali kedua menerima kiriman hadiah dari rakan blogger. Tempohari dapat kiriman dari Ain, juga rakan blogger yang tinggal di Johor. Walaupun hanya kenal2 melalui dunia maya, namun alhamdulillah kemesraan tetap terjalin even tak pernah bersua wajah di alam realiti. Hanya berbalas kata melalui blog, e-mail dan sms je sepanjang perkenalan.


Timakasih banyak atas ingatan zalieda buat akak tu.... budimu dikenang ya..... nanti akak terai buat soto ngan mee bandung pakai rempah ready-made yang zalieda kasi tuh ya....tentu best tuh.... Pasti akak publish dalam MENU nanti.... akak dah boleh bayangkan buh eksesori udang ngan sotong yang big size dalam menu tu nanti... hehe

TQVM :))


12 comments:

sot said...

Hmmm rezki mee bandong & soto la kite nampaknye weekend ni. Alhamdulillah.

cute gurl said...

woo best nyew dapat hadiah...
ikot pos lagi...

huh jelez betoll....
(^_^)

fzi said...

Itu la pa...hepi mama...boleh la rasa rencah mee bandung ngan soto ori dari Muar ni... memang jadi sebutan ramai rencah ready-made ni.. :D

fzi said...

Shilah...
hehe...berbunga2 ati mama dapat adiah... :)

ain said...

wahhh...bestnyaaa!!!! boleh tumpang mkn mee bandung n soto ni!!!

fzi said...

hehe...boley je ain...sila sila... :)
InsyaAllah kalu takde aral weekend ni akak buat, kena tunggu abg ada...now member tengah exam tu, final...

Ain, acuan kue cara yang ain kasi hari tu sampai le le ni lom rasmikan lagi... hihi... balas kiriman kat tuan dia pun lom lagi...huuuu

ima said...

salam kak fzi...amboi seronok sakan ye dapat hadiah...memang best tu...nanti bolehlah masak sedap2 lagi...hehehe

fzi said...

Wsalam ima...
hehe... memang sukeee....:)
sume kat umah tumpang excited...tak sabar nak makan Mee Bandung Muar... hehe

indahhouse said...

salam kak fzi,
huhu. terbayang2 sedapnya mee bandong. bila kak nak buat? hihi

fzi said...

Wsalam nur...
hihi...tu la pasal...akak pun duk terbayang2 dah ni ghupe mee bandung tuh...InsyaAllah nak buat weekend ni lah kalu jadi, tunggu anak bujang balik dulu... jom la nur join! :)

zalieda said...

salam kak fzi..
Alhamdulillah dah selamat sampai muor dah. anyway, harap akak suka ngan makanan ore muor tu yer..

fzi said...

Wsalam zalieda...
Oh dah sampai dah...alhamdulillah...lama zalieda bercuti... :)
Mee Bandung ngan Soto tu akak tak lom buat lagi... lari2 sikit minggu ni..
Dah tentu best tu rencah orang Muor...tenkiu very much k zalieda... :)

Menu A - Z