BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday

Buah Strawberi fresh dari ladang

Alhamdulillah, sume kalut pakat petik buah stoberi fresh...

esoknya terus buat pavlova

.. ni pavlova yang hidang dekat Zharif kawan anaknda .. buat lagi pavlova tu sebab hari Ahad last anak2 kat rumah sebelum sume balik hostel..

6 comments:

she-G said...

mudah ke kak nak buat menda lah ni??saya ni kat rumah skrg ni tak de benda ngat..tp nampak sedap

fzi said...

she..
Memang best sangat... bagi kitaorang la.. :)
Pavlova ni nampak je besar she, kalu penduduk tak ramai sure isau takut tak abis tapi yang sebenarnya tersangat la cepat habis.. light dessert je tu, tak heavy.. dia bukan macam kek, kalu kek kita makan sikit dah muak..
Terai le buat she.. :)

Chik Mimi said...

Assalamualikum kak Fzi,alahai pavlova ni belum pernah saya cuba ,tengok akak punya ni macam nak buat je

fzi said...

Wsalam chik mimi..
Elok terai buat.. akak lepas tau buat tak berenti anak2 suh ulang buat.. mudah buatnya chik mimi, janji whipped cream ada standby dalam peti..buah2 tu boleh pakai apa je buah asal masam.. :)

ijan said...

Salam Kak Fzi,
Akak ada buat tanaman strawberi ke? bestnye :)

fzi said...

Wsalam ijan..
Ish takde la tanam sendiri, petik kat ladang orang je tu.. hehe

Menu A - Z