BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday

Rojak Mee Kelate lagi.....



"Papa teringin nak makan 2 benda...Rojak Mee ngan Nasi Goreng..."

Ohh papa teringat sangat la tu nak makan sampai tiba2 je sebut nak makan 2 menu tu masa kitaorang ramai2 duk tengok citer Boys Over Flowers *citer Korea di 8tv yang tengah hot di masa kini... :)* dua tiga malam lepas. Saya hanya berpaling, senyum dan angguk2 je tanda setuju sebab masa tu duk fokus tengok Gu Jun Pyo dengan Jan Di. Citer faveret saya ngan anak2 tuh, tiap2 malam takleh miss.... heheh

Masa iklan baru cakap...."k pa, nanti mama buat ek... :))


Jadi semalam selamat la sudah buat Rojak Mee Kelate lagi.... Kalu rasa nak makan memang kena buat sendiri sebab payah nak cari kat sini orang jual rojak mee yang pure kelate punya. Yang jual2 tu ada yang nampak sama, tapi bila rasa, frust sebab rasa tak serupa....huuuu

Kalu ada yang minat nak buat Rojak Mee Kelate ni jemput tengok resipinya dekat SINI ya.... timakasih :D


14 comments:

she-G said...

hmm....tah bla nak buat daaaa...last2 beli kat kedai mamak je..hehehehe

fzi said...

Ada masa bila2 buat je she... puas, boleh ulang2 makan banyak kali.. :)

Nuridah said...

waduh nampak sedap mee rojak ni...
tingat rojak kat air mawang tampin.

fzi said...

Nuridah...
Alhamdulillah memang best... kalu nuridah free bila2 boley try buat rojak mee stail kelate ni... :)

Chempaqa said...

salam kak..
slalunya hok saya make, mesti ltak kerokok keping..hancurkan..bestttttttttt..

sot said...

TQ my dear, kiranya ni menyampaikan hajat suami la ye...kalau ikhlas, dapat pahala tu, insyaAllah.

ijan said...

Sedappnye rojak mee ni.. dulu2 mak pernah buat ni :)

fzi said...

Wsalam Chempaqa...
Meme beto tuh...sedap jugok kalu peracho khepok dalle rojok ming tuh...raso koho jeligho....hehe
Timakasih deh Chempaqa sudi singgoh blog kak ni... :)

fzi said...

Pa, u'r welcome...hehe
InsyaAllah ikhlah sokmooo... :)

fzi said...

Ijan...
meme sedap kan ijan...mak ijan buat tu tentu lagi best tuh... :)

cikgu said...

Salam...
Wah...nampak sedap jer rojak mee tu..
leh bukak kedai mkn nanti..huhu..weekend nnti nak buat jgk la...nak guna resepi akak...boleh ? meleleh dh air liur ni...hehe

fzi said...

Wsalam cikgu...
hehe.. InsyaAllah...ada rezeki boleh le akak bukak cafe corner one day... hihi *angan2 je*
Sila la cikgu terai buat rojak mee tu... buat kaw2 kuahnya...mmmm... :))

cikgu aida said...

sedap jugok mee rojok ni...lamo doh dok make ni.....

fzi said...

cikgu....
lamo doh dok make tu, bulih la pakat2 buat cikgu...hehe

Menu A - Z