BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday

Banana Split

...mmmm....pagi eskrim...petang eskrim....malam pun makan eskrim lepas dinner...

Sementara stok masih ada, sume duk ngulang2 makan eskrim.... eskrim beli je...tak reti buat sendiri....resipi nya ada, tapi biasa lah kalu dah awal2 lagi letak sign-board 'mim alif lam sin' kat kepala tu....memang kompem takde nak buatnya..... heheh

"Banana Split satu!!", amboi sedapnya sume meng'oder'.... :)

...ni mama citer satu2 cane nak serve banana split nih... pasni sume bangun buat sendirik... :))


  • eskrim
  • pisang berangan dibelah dua
  • cream wafer stick
  • choc. rice
  • crackers *any kropok yang sesuai*
  • sedikit karamel/madu
  • buah peach dlm tin *kalu ada*
p/s....
***kalu ikut akak suka makan eskrim ngan tapai... kalu nak tau cane nikmatnya, cuba try test tengok... :))
***kalu nak tau rahsia banana split yang sedap, sila klik di SINI...


12 comments:

zalieda said...

salam kak fzi..
wah, banana split plak.. sedap tu.. bukan budak2 jer yang suka mak budak pun suka gak..hehehe

indahhouse said...

salam kak fzi,
hihi, sedap tuh eskrim. oh, macam ni buat banana split. ada can nak buat lenkali. saya penah tgok ada chef tu prepare eskrim ngan tapai ubi, tak tau plak camana rasa dia. tapai ubi ke, tapai pulut yg sedap,kak?

kakak said...

sekarang tgh panas2 ni sdp dow lau pekena banana split...
so ape lagi..pakat2 la ramai2 beli aiskrim ,pisang n ape2 la...
huhuhu =))))

sweets said...

yummy...ank2 sy mmg suk ice cream..
kalu beli yg mangkuk bsr tu mudah cair buh peti dh x sedap...
nape ek kak...dh x mcm kat kedai..
rugi...beli pun yg mangkuk kecik..he

sot said...

Wa sedap tu. Sekali sekala memang best. Tapi takleh amal selalu, sebab berkhasiat sangat.

fzi said...

Wsalam zalieda...
betul tu...mak budak ngan bapak saing ngan budak2 sume sama naik suka...hehe

fzi said...

Wsalam nur...
opps lupa nak cakap tapai apa...tapai pulut nur...
Sedap sesangat makan ngan eskrim tuh...kalu takde aiskrim akak makan tapai tu dengan susu cair Ideal pulak...hihi

fzi said...

kakak...
Ohh tq sempat jengah blog mama...tau le kakak off ari ni...hepi bersantai...hehe

fzi said...

Sweet...
hehe...itu la...anak2 for sure suka benar ngan eskrim nih...
Sweet boley beli yang dalam tupperware besar tu, jangan beli awal2 time sampai supermarket...beli dah dekat2 nak balik. Sampai2 umah je terus masuk freezer, pusing suhu maksimum sejuk...InsyaAllah beku cam baru beli.

fzi said...

pa...
memang terlebih berkhasiat kalu terlebih makan eskrim tu....tu yang kita sume jadi terlebih berat dah skarang...hehe

blogresipi.com said...

Salam Kak Fzi,
Kite pon nak order jugak banana split akak nie... pagi petang siang malam aiskrim pon takpe.hehehe

fzi said...

Wsalam ijan...
boley boley...sila ambik nombor ya...hehe

Menu A - Z