BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday

Menu Majlis Kahwin Kakak

Alhamdulillah...

Majlis Kahwin kakak buat kat rumah. Yang abangnya hari tu dah buat kat dewan. Jadi yang kakak ni nak buat kat rumah ala2 kenduri dalam taman gitu...

Menu juadah untuk pengantin mesti la ada ayam golek..he he.. Yang untuk jamuan tetamu ada tiga island. Dua island untuk menu Utama; nasi carrot, ayam goreng malaysia, dalca, daging masak hitam, dan acar mentah. Buah tembikai sebagai pembasuh mulut.
Minuman istimewa hari tu yang semua orang suka ialah 'air teh bunga'....amazing sedap👍👍









Manakala ada satu island untuk 'tea corner' yang memuatkan minuman 'teh tarik' serta kueh-mueh.. alhamdulillah.  Cucur badak dan kue koci import khas dari Gombak. Yang lain2 tu dibuat dari dapur ibu pengantin... Hadiah mama buat kakak....







Kueh mueh fzmenu untuk rai'kan kenduri kahwin kakak ialah Kueh Bombai/akok kemboja, bingka Jagung, agar2 merah, cupcake pisang, Choc brownies dan Tapai Pulut. Bila campur dengan  dua kueh yang besan bawak dari gombak; jadi 8 jenis kueh mueh kesemuanya untuk rai'kan tetamu... Alhamdulillah.


**sila klik nama kueh untuk resepi🌸



0 comments:

Menu A - Z