BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday

Oven baru untuk projek cookies 2011


Alhamdulillah, berpeluang beli oven yang ke 2 setelah hanya duk asak pakai oven Jet-Cook saya tu je untuk tempoh sekian lama. Dapat separuh harga dari harga asal, berjenama Singer - Turbo Cook. Alhamdulillah berharga cash RM700 dari harga asal RM1390 ++. Yang jadi dapat murah tu sebab oven 2nd hand... info yang dijelaskan dari rakan saya cum tuan kedai, pemilik asalnya orang Melayu anak seorang, baru pakai oven tu selama hampir 4 bulan.

Alhamdulillah ambik oven baru khusus untuk projek cookies saya musim baru, tahun 2011. Harap nanti dapat gandakan lagi volume pengeluaran...InsyaAllah.
*citer pasal FZ Homemade Cookies ada di SINI*

Dah cuba pakai dah oven tu semalam, buat Carrot Cake yang
neighbour tempah untuk jadi salah-satu barang hantaran majlis pertunangan.

Moga diberkati Allah...
aminn


14 comments:

muna b said...

Alhamdulillah dpt beli satu oven lagi. Semoga rezeki tahun 2011 bertambah-tambah lagi. Amin.

fzi said...

mona...
hehe..harap2 camtulah.. amir suh ambik orang tolong2 kita... lom tau lagi tengok caner nnt.. thx mona :)

cikgu aida said...

tahniah dapat beli oven baru. saya pun ada beli juga tapi belom guna lagi.jenama fotile... target nak buat kek lapis yang bakar atas bawah tu...heheh..tapi belom cuba lagi.

fzi said...

cikgu aida...
Ohh iya ke..hehe... orite le tu cikgu, semangat membaking la ya pasni..
Ohh akak surrender ngan kek lapis cikgu, mencabar kesabaran sikit nak kena tunggu selapis.. selapis.. baru siap sume.. hehe

sweets said...

salam kak jln singgah sini...
wah bestnye...oven baru...
tahniah ...

fzi said...

Wsalam sweet...
hehe... itu ler, dah bertahun2 tangguh baru dapat oven ke 2 untuk projek kue raya akak...sajer post citer dekat blog, bukan apa hanya sebagai tanda kenang-kenangan...hehe..
thx sweet..

rin said...

salam..
ape kabar mkcik :)
lme ye x dtg jnguk kat cnie.
hee..sronok mkick dpt beli oven bru.
pjg umo rmadhan taun nie, brtmbah bz la ye mkcik ngn business cookies :)

fzi said...

Wsalam...
Hye rinnn... makcik ok, alhamdulillah :)
Tule.. konfem bizi jadinya nanti rin..hehe.. harap sihat sudaa.. yalah kita hanya mampu merancang, yang tentukan jadi tidaknya besok, hanya Allah jua.. doakan makcik ya rin.. :)

rin said...

insyaALLAH mkcik..kite same2 doa semoga sumenye okay.. lupe plak rin, ibu rin kirim salam kat mkcik :)

fzi said...

Waalaikumussalam wbt... :))

muna b said...

salam...
Tie tak de lagi ke resepi masakan baru.......

fzi said...

Wsalam mona...
Kebelakangan ni intenet problem kat umah kita siang hari. Belah malam baru laju. Nak siapkan satu posting dekat pkasih hari tu pun sikit punya lama...
Tu yang takde update sangat blog..

Shasha Catering said...

Tahniah dapat beli oven baru, 1/2 harga plak tu. Best!
Nape plak orang tu jual?

Semoga projek cookies berjaya dengan cemerlang.

Good Luck ;)

Peri PiA said...

tahniah acik :),berbaloi

tgh pening ni nak beli oven(yg biasa2)tahap beginner mcm pia ni hehe

tingin nak panggang ayam,puff pastry

puff pastry kena oven ade kipas,acik ade cadangan?

Menu A - Z