BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday

Citer Minyak Masak

Nak kongsi citer pasal minyak masak...

Masa kecoh2 takde minyak masak kat pasaran hari tu, saya dengan bangganya jawab pertanyaan hsbd yang tanya pasal minyak masak,

"dah... kita ada lagi, yang beli hari tu tak luak2 lagi..."

Tup2 bila tiba nak goreng karipap dua tiga hari lepas, terkejut tengok botol minyak "Seri Murni" dah ringan seringan2nya... Hah sudah! Sume dah berangan nak makan karipap untuk time minum petang tu. Inti dah buat siap2 dah sebelum tu, 'sebelum tersedar dari mimpi tu' dah siap canai dan bentuk karipap dah, tunggu nak goreng je...


Ligat pk nak wat camner.... Terus teringat kak yam, kawan yang sering ding dong ding dong ngan saya bila ada pepe hal. Terus call kak Yam cuba2 tanya kalu ada stok lebih. Malangnya, Kak yam pulak kata baru je beli, tu pun nasib baik tinggal sebotol je yang 2kg terselit kat timbunan kotak2 minyak di pasaraya GU. Saya apalagi, terus post papa pegi cari sendiri kat GU, memang sah takde...kat kedai2 runcit berdekatan pun takde... habis, kosong sepenuhnya ruang tempat minyak masak.... Oh tidak..


Terlintas kat Fairuz, juga salah sorang kawan yang kami saling hello hello bila ada pepe hal, contoh bila black-out ke, takde air kat sinki ke..dsb..

Tak sangka, respond dari Fairuz bukan seperti yang diduga. Alhamdulillah Fairuz kata, "Haa...ada stok dalam bilik stor, 5kg... nak tak?." Saya rasa cam nak melompat! :)) Heee..... alhamdulillah syukur... Shilah terus hidupkan skuter pi ambik minyak umah makcik Fairuz.

Dapat je minyak, terus saya goreng karipap pastu suruh Shilah naik skuter sekali lagi antar umah makcik Fairuz.... Tqvm Fairuz, budi mu dikenang, di saat saya sangat memerlukan bantuan, di saat kawan2 lain nak dapat 1kg minyak pun susah, nasib baik Fairuz ada membantu, dapat 5kg lagi... alhamdulillah rezeki... moga Allah sentiasa beri kemudahan dalam urusan Fairuz sehari-hari...aminnn

Menu A - Z